Våre produsenter

Vinlisten vår består av håndplukkede produsenter, hovedsakelig fra Toscana. Vi har selv besøkt alle vingårdene og kan gå god for at det er viner som er produsert med lidenskap og kvalitetsfokus.

Agricola di Campriano

Med historie tilbake til år 1000, bringer Agricola di Campriano de gamle og historiske tradisjonene videre. Lokalisert på et høydedrag sør for Siena, i et gammelt kloster, har Ranuccio Neri vidreført familetradisjonen og brakt den inn i det 21 århundre. Det produseres både rød og rose vin hos Ranuccio men hos oss får du bare toppvinen hans; Campriano Chianti Colle Senesi Riserva 2007.

Dette er også en av våre besøksgårder på våre vinturer til Toscana.

Besøk Agricola di Campriano her

Podere Canapaccia

En familiedrevet vingård midt i hjertet av området hvor Brunello-vinene produseres. Den vakre beliggenheten er klimatisk og geografisk ideell for vinproduksjon: Vinden, den klare luften og den uberørte naturen gjør Podere Canapaccia til en unik vin.

Prosesseringen av druene gjøres av eierne selv, med en kombinasjon av tradisjonelle og innovative teknikker.

Vi arrangerer også turer hit, ta kontakt!

Besøk Podere Canapaccia her

Casanova di Neri

En av Italias høyest respekterte vingårder er resultatet av en ny visjon for Brunello di Montalcino. Den til dette området å være nye vinprodusenten  (de startet i 1971) tolker “tradisjon” på en annerledes og innovativ måte. Respekt for vinmarkene bidrar til produksjon av viner i elegant og moderne stil med distinkt terroirpreg. Vinanmeldere verden over har gitt vinene herfra rating helt i toppsjiktet.

Besøk Casanova di Neri her

 Donatella Cinelli Colombini

Familien har historie gjennom mange generasjoner i Montalcino og driver nå brunello-vingården Casato Prime Donne som ligger i den nordlige delen av appellasjonen. Her produseres tradisjonell brunello av høy kvalitet fra et dedikert team av damer – unikt i den mannsdominerte lokale vinindustrien.

Besøk Donatella Cinelli Colombini her

Fanetti, Tenuta Sant`Agnese

Vino Nobile di Montepulciano som appellasjon ville ikke hatt dagens annerkjennelse som kvalitetsvin om det ikke var for Adamo Fanetti`s harde arbeid på 1920 tallet.

Det tok lang tid å forvandle vinproduksjonen i området fra “Vino Tavola”,  bordvin, som ofte var et blandingsprodukt av mange druetyper, til dagens produksjon hvor man hovedsakelig benytter Sangiovese og lagring på eikefat.

Besøk Cantina Fanetti her

Podere Forte

Pasquale Forte bestemte seg på 1990-tallet for å lage intet mindre enn verdens beste vin. Her dyrkes det biodynamisk og med fokus på artsmangfold  slik de gjorde for 2000 år siden. Men i den topp moderne vinkjelleren ligger de “200 år foran”, blant annet med eget ønologisk laboratorium som samarbeider med flere etablerte universiteter og forskningsinstitusjoner.

Besøk Podere Forte her

Gattavecchi

Gattavecchi ligger i den sørlige delen av Montepulciano, i området Argiano. Sammensetningen i jordsmonnet, gunstig eksponering, og et spesielt mikroklima, gjør området spesielt egnet for produksjon av vin.

Besøk Gattavecchi her

Luce della Vite

Lamberto Frescobaldi har i dag ansvaret for å forme fremtiden til vinprosjektet som opprinnelig ble etablert av grunnleggerne av Luce della Vite. Han kjennetegnes av sin lidenskap for vin og sitt talent som vinskaper.

Besøk Luce della Vite her

Madonna Nera

Vingården Madonna Nera er en nyetablert vingård i Toscana. Vingården har dyp respekt for toscanske tradisjoner og en unik entusiasme som gir mot til å utforske nye muligheter. Her har eierne fått med den prisbelønte ønologen Carlo Ferrini (Årets Vinmaker i Italia i 2014) til å utvikle en IGT og Brunello, som allerede høster lovord i pressen og blant vinkjennere internasjonalt.

Besøk Madonna Nera her

San Polino

San Polinos Brunello og Rosso di Montalcino lages med minst mulig intervensjon for å speile jordsmonn og årgang. Ifølge James Suckling har San Polinos viner “an incredible clarity and pureness of fruit that is unequalled in the region.”

Vinene er sertifisert biodynamiske og kommer fra en vinmark på bare 2,5 hektar. I tillegg har San Polino 1,5 hektar med oliventrær, oljen herfra er også biodynamisk. Gården ligger øst for Montalcino, ved Castelnuovo dell’Abate, og er omgitt av skog og buskvegetasjon. Vinmarkene ligger sydvendt i dalen over Ribusuoli-elven, 400-450 meter over havet.

Besøk San Polino her

Sasso di Sole

Vingården Sasso di Sole er en stolt og tradisjonsrik familiebedrift. Den åtte hektar store vingården er lokalisert 300 m over havet. Den lokale sangiovesevinen utgjør det meste av produksjonen, og dyrkes i klassisk tradisjon fra Montalcino, med nøye utvalgt manuell seleksjon av druene. Vinen modnes på 35-50 hektoliters slavonske eikefat.

Besøk Sassodisole her

Tiberini

Tiberini dyrker vindruer og oliven på 22 hektar i bakkene i Montepulciano, og strekker seg ned mot Chianadalen. Dette området har lang historie og har alltid blitt definert som et av hjertene i produksjonen av Vino Nobile di Monepulciano.

Besøk Tiberini her

Poggio alla Sala

Poggio alla Sala ligger i Montepulciano. Nøye utvalgte vindruer dyrket i optimale produksjonsområder, gir en karakteristisk produksjon med kvalitet og biologisk mangfold.

Besøk Poggio alla Sala her

Birrificio San Quirico d`Orcia

Kjærlighet til Val d’Orcia og lidenskap for hjemmebrygget øl, gjorde at vårt mikrobryggeri valgte å satse på ølbrygging. Birrificio San Quirico produserer ufiltrert og upasteurisert øl, uten konserveringsmidler, kjemiske tilsetningsstoffer eller smakstilsetninger.

Besøk Birrificio San Quirico her